Tek bir başlangıç ve tek bir son…


Herkese merhaba;

Eğer bu yazıyı okuyorsanız yepyeni bir Evren’e giriş yapmaktasınız demektir. Bu Evren bildiğimiz ya da keşfedebildiğimiz evrenden çok da farklı olmasa da temelde aynı yasalara ve olaylara bağlı diğer yönden bazı farklılıkları olan kısacası YENİ KURGUSAL BİR Evren’dir. Bu Kurgusal Evren tamamıyla da bir KURGU DEĞİLDİR. Peki nasıl bir şey bekliyor sizi. Bura da yapacağım şey sıfırdan bildiğimiz Evren’i herkesin anlayabileceği, basit ve kavraması kolay bir biçimde anlatmaya ve o bildiğimiz Evren’i açıklayan yüzlerce teoriyi, kuramı, varsayımları ve diğer birçok bilgiyi tek bir yapı haline getirip, bunların üzerine de yeni bilgiler ve KURGUSAL bazı içerikler ekleyerek özgün tek bir yapı oluşturmak. Yani kısacası “HERŞEY TEK BİR YERDEN OLUŞTUĞU GİBİ YİNE TEK BİR YERE VARACAKTIR.” kavramıyla o tek ve eşsiz çatıyı sizler için bir araya getirmek. Tabi ben bunları yaparken bana destek olanlarda, karşı çıkanlarda olacaktır. Eleştiriye her zaman açık birisiyim. Çok ileri gitmediği sürece (Argo, Küfür Vb.) her türlü konuda rahatça konuşup birbirimizle fikir alışverişi yapabiliriz.

Gelelim ne tür konular işleyeceğimize;

Bilim, uzay, astronomi, felsefe, mitoloji, astroloji, kozmoloji, teknoloji, icatlar, mucitler, keşifler, bilim kurgu, fantastik, aksiyon, macera, komedi,  gizem, sırlar, çözülmemiş olaylar, merak konusu şeyler, en basit şeylerin ardındaki şeyler, parapsikoloji, kuantum, metafizik, mistik, doğaüstü, aşk, tarih, yazarlık, hikayeler, kitaplar, filimler, diziler, müzikler, düşünce teknikleri, ilginç bilgiler,  alışveriş, zihin haritası, etkili düşünme, hayal kurma, kurgu, evren, yaratıcı olma,  ve daha birçok konu hakkında bilgi edinmenizi sağlayacak içerikler üreteceğim.

Bunların yanı sıra işin bir de hikâye boyutu var. Aslında bunların oluşmasını sağlayan en temel unsurlardan birisi de bu. Tüm bu bilgileri kullanarak oluşturduğumuz yeni kurgusal evreni alıp bir hikâye evrenine dönüştüreceğiz. Yani iş zor evet ama “HAYALLER VARDIR, BİR DE HAYALPERET.” kavramına göre ben bir hayalperest olarak gerçekleştiremediğim çoğu şeyi gerçekmiş gibi hayal etmeyi ve hayallerim de onun gerçekleşmesini sağlayabiliyorum. Yani düşlerinizin illa ki gerçek dünya da gerçekleşmesi gerekmiyor. İstediğiniz şeyleri düşünerek de kolayca elde edebilirsiniz.

Hayallerinizi nasıl yönlendirmelisiniz;

Örnek olarak dünyaya hâkim mi olacaksınız. Dünyaya hâkim olduğunuz hayal edin ve işte dünyanın hâkimi sizsiniz. Zengin, mutlu ve korkulan birimi olmak istiyorsunuz. Sadece düşünün ve zenginsiniz, mutlusunuz ve herkes sizden tırsıyor. Peki bunlar hala gerçekçi gelmedi mi. Öyleyse bunların gerçek olduğunu düşünün fikirlerinizi benimseyin ve onları gerçek hayatta uygulayın.
Zengin olmak istiyordunuz, peki zengin olmanız için ne gerek? Bir iş, belki de fazla çalışmanız gerekmez. Dünya da ki birçok iş aslında gayet basit ve yorucu bile değildir. Bunlardan biri ile işe başlayın, bir miktar paranız olacaktır. Hemen harcamanız mı gerek kullanın ama doğru şekilde. Bir miktar her zaman ayırın, ufak bir şeyler olsa dahi. Sonra yine çalışın ve harcayın âmâ ayırmayı unutmayın. Ve böylece o bir miktar paranız hep artacak ama sakın ona dokunmayın sadece yükselmesine izin verin. Ve o para sürekli çoğaldıkça size zenginliğin yolunu açacaktır. En azından ilk başlangıç için hiç fena değildir.

Mutlu olmak istiyordunuz. Mutlu olmanın trilyonlarca yolu vardır. Burada hepsini saymayacağım çünkü her insanın mutlu olması farklı şekillerde olabiliyor. Bazısı parayla mutlu olurken, diğeri bir ekmekle mutlu olabiliyor hatta bir resim ile, hatta sadece sevgi ile mutlu olan birçok insan vardır. Mutlu olmak için yapmanız gerek hep çok şey varken diğer yönden de çokta bir şey yapmanız gerekmez, sadece ne ile mutlu olabileceğinizi keşfetmeniz gerekecektir. Bunu keşfettiğinizde artık sizde mutlusunuz demektir.

Korkulan birisi olmak istemiştiniz. Bunu neden istiyorsunuz? İnsanların sizden korkması sizi asla güçlü yapmayacaktır. Elbet sizden daha korkusuz biri çıkacak ve sizi yenecektir. Diyelim ki böyle bir şey olmadı. Siz en korkulan kişi olmak istiniz. Peki, insanlar sizden neden korkmalı? Güçlü olduğunuz için mi? Yoksa tehlikeli aletler kullandığınız için mi? İnsanları bunların haricinde de korkutabilirsiniz? Ama korkulan biri olmak size pahalıya patlayacaktır. İnsanlar sizden korkması için gereken tek şey sevginizin olmamasıdır. Hayatı umursamaz, hiçbir canlıya sevgi beslemezseniz insanlar sizden korkacaktır. Çünkü sevgi yoksa içinizde ruhsuz boş bir bedende yaşıyorsunuz demektir. Eğer insanların sizden korkmasını istiyorsanız onların sizden nefret etmesini, tiksinmesini de istemek zorunda kalacaksınız. Bunun olmasını ister misiniz? İstemeyin. Bu o an iyi olsa da sonradan hiç iyi olmadığını göreceksiniz.  Ama korkulan bir kimliği farklı bir amaç için de kullanabilirsiniz. Zorba kimseler sizi ve çevrenizi rahatsız ediyor veya daha fazlasını yapıyorsa sizde gerektiği şekilde o zorba kişilerin korkacağı biri olabilirsiniz, böylelikle de siz ve çevreniz rahat bir nefes alacaktır.

Yani okuduğunuz o ki hayallerinizi bir şekilde gerçekliğe uygulaya bilirsiniz. Her zaman her düşünce bir şekilde gerçeklik kazanır. Fakat, dikkat etmeniz gereken şey, düşündüğünüz o şeyi ne yönde kullanılması gerektiğidir. Eğer, yanlış yönde kullanırsanız çevreniz ve diğerlerinin tepkisine maruz kalırsınız, ama bu hayallerinizi iyi bir amaç için kullanırsanız o zaman tepki yerine bir ödülle bile karşılaşa bilirsiniz.

Peki hayallerimiz sadece bunlar olmak zorunda mı? Tabi ki de sadece bu tarz hayaller mevcut değildir. Daha uçuk kaçık hayallerimizde olabilir. Farklı bir boyutta farklı bir evrende çok sıra dışı işler yaptığınız düşünün. Bunu hayallerinizde yapabilirsiniz, peki ya gerçek hayatta? Sanırım bayağı zorlanacaksınız demektir. Ama bunlarında gerçekleşmesi bir açıdan mümkün olabiliyor. Gerçek hayata uyarlanmasa da gerçek hayatta yer edinebilir. Şöyle ki çok sıra dışı bir fikriniz var ve bunu sadece siz belki de çevreniz biliyor ama anlattığınız da kimse kafasında daha canlandıramıyor. Bu noktada o fikirleriniz her ne olursa olsun not edin, yazın, kaleme alın. “SÖZLERİN BİR ANLAMI YOKTUR, AKILDA KALMAYINCA.” Kavramından yola çıkarak hiçbir fikrinizi boşa harcamayın. Elbet bir gün gerçekleştirmeyi düşündüğünüz sürece, zamanı geldiğinde mutlaka yapabilir durma geleceksiniz. ‘Peki, benim o uçuk kaçık saçma fikirlerimi kim ne yapsın.’ derseniz. Merak etmeyin ki birçok alan da o fikirlerle doğdu. Siz bir şey düşününce olmaz demeyin nasıl gerçekleşir deyin. Eğer gücünüz onu gerçekleştirmeye yetmiyor ve gerçekleşmeyeceğini düşünüyorsanız bir de yazmayı deneyin. Bir makale, kitap ya da hikâye yazmak. O zaman insanlar oradaki fikrinizi alıp uygulaya bilir, kullanana bilir, hatta sizinle iş bile yapabilirler.

Ama yazmakta sıkıntımı çekiyorsunuz. Belki de yazarak anlatmak size zor ve sıkıcı geliyordur. Öyleyse konuşun. Eğer yazamıyorsanız konuşabilirsiniz. Sesiniz kaydedin ve yayınlayın hatta bunu görselleştirerek bir video çekin ve insanlara fikrinizi sunun. Elbet seven ve sevmeyen olacaktır, sevmeyenleri bırakıp seven kişilerle ilerleyin.

Kendiniz göstermeyi sevmiyor sesiniz beğenmiyor musunuz? Ama yine de bir şeyler yapmanız gerek diyorsanız. Bir de de çizmeyi deneyin çizerek çok sıra dışı işer çıkarabilirsiniz. Öyle kişiler mevcuttur ki çizerek dünyadaki çoğu anlayışı değiştirmiş ve fikirlerini anlatabilmişleridir.
Eğer, bu da olmuyorsa, son bir de tekrar düşünmeyi deneyin. Bunları gerçekleştiremiyor ve gerçekliğe uyarlayamıyorsanız, sizin zihninizde kalmasını ve kaybolmamasını sağlayın. Yani ürettiğiniz fikirleri kaybolmaması için hafızanızda aralıklı olarak canlandırın ki bir süre sonra onları mutlak kullanmak isteyeceksinizdir.

Mutlak Sonsuzluk ve BİZ;

Bu tür şeyler ülkemizde fazla yaygın olmasa da merak eden, araştıran ve okuyan yine de iyi bir kitle mevcut. Elbet bir gün burayı da keşfedeceklerine inanıyorum. Her ne kadar şu an sizin için yeni olsam da aslında bu tür şeyleri çok uzun zamandır uygulamaya çalışıyorum. İlk başlarda tek başıma sonraları ise bazı kişiler ile bu tür girişimlere kalkıştık. Fakat bazı sorunlar herkesin karşısına çıkabildiği gibi bize de dolandılar. İyi, kötü bir şekilde yine de beraberiz. Umarım ileride onları da bu platformda veya yan platformlarda görürsünüz. O güne dek ben ve siz burada bilgilerimizi paylaşmaya devam edeceğiz.
Eğer başarılı bir sistem olur ve beğenilir ise, sonsuza kadar sürmesini elbette isterim ama sanırım günümüz şartlarıyla bu mümkün olmayacaktır. Eğer bir gün, ben olmasam dahi bu platformun bir şekilde sorunsuzca işleyebileceği, farklı insanların sizlere yol göstereceği hatta sizlerin de burada diğerlerine yol gösterebileceğiniz bir sistemi arkamda bırakmayı çok isterim.
Gelecek hep değişiyor, teknoloji gelişiyor, insanlar farklılaşıyor ve bilmek istedikleri şeylerde daha sıra dışı hale gelebiliyor. Bu yüzden, tek bir çatı altında herkese hitap edebilecek hale gelecek olan bu sistemin sizler tarafından nesillerce korunması ve yayınlaştırılmasını rica ediyor. Yapmaya bilirsiniz, fakat yapanlara şimdiden teşekkürlerimi iletiyorum.

Bana bu hesaplardan ulaşabilirsiniz;
Facebook: @mitcanbaky - @niveruniverse  Twitter: @mitcanbaky  Freelyshout: @mitcanbaky  Wattpad: @mitcanbaky  Sweek: @mitcanbaky  İnstagram: @mitcanbaky  E – Posta: niveruniverse@gmail.com

Yorumlar

  1. BozkurtTC61(Abdulbbaki K.)29 Mayıs 2019 21:10

    Harika bir makale bu evren hakkında kitap yazmalıyız

    YanıtlaSil
  2. Sevgili kardeşim harika bir yazı harika bir tema tebrikler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder